Φωτογραφίες από το 13ο ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 2021

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τους κ.κ.Παναγιώτη Καναρέλη, Ζηλάκο Βαγγέλη, Νίκο Ζωιόπουλο & Άρη Γραικιώτη.

Τους ευχαριστούμε πολύ!

Υγειονομικό Πρωτόκολλο

13ου  αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021,

Εγκεκριμένο στις 13/9/21 από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ

Αφετηρία – τερματισμός: Υπαίθριος χώρος Πηγές

Αφετηρία – τερματισμός: Υπαίθριος χώρος Πηγές Φυλής

 

Ο φετινός 13ος αγώνας ορεινού δρόμου «Άρμα Πάρνηθας» θα διεξαχθεί σύμφωνα με το παρόν, ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με γνώμονα την υγεία όλων.

Όριο Συμμετοχών:  

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 300 δρομείς.

Μέγιστος αριθμός Εθελοντών: 45

Μέγιστος αριθμός εθελοντών Σαμαρειτών 25.

 

Εκκίνηση των αγώνων:  

εκκίνηση του αγώνα των γίνεται  από τη υπαίθρια θέση «Πηγές Αρχαίας Φυλής» (κοντά στη διασταύρωση  του επαρχιακού δρόμου Φυλή – Δερβενοχώρια). Ο τερματισμός είναι στην ίδια θέση και οι διαδρομές του αγώνα είναι κυκλικές

Αγώνας 17χλμ. εκκίνηση του αγώνα των 17χλμ. είναι  στις 09:00

Αγώνας 10χλμ.:εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ. είναι  στις 09:30

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται από τις 07:30 έως τις 09:00 από τη Γραμματεία στις Πηγές Αρχαίας Φυλής. Οι αθλητές θα πρέπει να φτάνουν στο σημείο παραλαβής του αριθμού τους έγκαιρα και να φέρουν τον αριθμό τους τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.

Τοποθέτηση στην εκκίνηση – Διαδικασία εκκίνησης:

Η εκκίνηση των αγώνων θα είναι τμηματική σε blocks των 50 δρομέων τα οποία θα απέχουν χρονικά 10' μεταξύ τους. Σε κάθε block, θα τηρούνται αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ προς κάθε κατεύθυνση.

Πρώτα θα γίνουν οι τμηματικές εκκινήσεις της διαδρομής των 17 χλμ και θα ακολουθήσουν οι τμηματικές εκκινήσεις της διαδρομής των 10 χλμ. 

 Έλεγχος συμμετεχόντων δρομέων  και εθελοντών των αγώνων για covid-19:

  • • Ενήλικες δρομείς (18 ετών και άνω) : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
  • • Ανήλικοι δρομείς (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

 

Χρήση μάσκας

Yποχρεωτική η χρήση της στον υπαίθριο χώρο της Γραμματείας – Αφετηρίας. Εξαιρούνται οι δρομείς κατά την διάρκεια του αγώνα. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στην αφετηρία.  

 

Οδηγίες αποστασιοποίησης και τήρησης αποστάσεων

Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό των διαδρομών και για την αποφυγή συνωστισμού προβλέπεται  συνεχής ροής των συμμετεχόντων δρομέων.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα εποπτεύονται οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω: • Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων 2μ. προς όλες τις κατευθύνσεις.

  • • Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό.

Συστήνεται η αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Μετακινήσεις συμμετεχόντων δρομέων, εθελοντών και Σαμαρειτών θα γίνουν με ίδια μέσα.

Τα προσωπικά αντικείμενα των δρομέων συνίσταται να φυλάσσονται στα Ι.Χ. οχήματά τους στους χώρους στάθμευσης. Δεν επιτρέπεται να τα μεταφέρουν στον χώρο της αφετηρίας/γραμματείας.

Τήρηση κανόνων υγιεινής στους σταθμούς υδροδοσίας και Γραμματείας:

Συχνή απολύμανση των χεριών των εθελοντών με αντισηπτικά για να παρέχουν  στους δρομείς εμφιαλωμένα νερά. Θα υπάρχει και επαρκής αριθμός γαντιών μιας χρήσεως για κάθε ενδεχόμενο (παροχή ιατρικής βοήθειας κλπ.). Οι εθελοντές που στελεχώνουν τους συγκεκριμένους σταθμούς υδροδοσίας  εποπτεύουν την διανομή των προϊόντων και νερών στους δρομείς, ακουμπώντας τα επάνω σε ένα τραπέζι από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς άμεση φυσική επαφή με τον εθελοντή

 

Τελετές απονομών:

Οι δρομείς θα  παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό. Η απονομή στους τρεις πρώτους/πρώτες νικητές/νικήτριες των αγώνων θα γίνει με απόλυτη τήρηση των κανόνων φυσικής απόστασης και περιορισμού των επαφών και με την παρουσία μόνο των συμμετεχόντων νικητών.

Θεατές:

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες.

Διαχείριση κρούσματος σε δρομείς ή εθελοντές:  Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdf

Υπεύθυνη δήλωση δρομέων και αποποίηση ευθύνης:

Ό κάθε αθλητής θα έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στην διοργάνωση, μόνο εφόσον έχει αποδεχτεί τον Κανονισμό του αγώνα και το παρόν Υγειονομικό Πρωτόκολλο του φετινού αγώνα που συνδέεται με την υγειονομική κρίση (αποδοχή αστικής ευθύνης, επίδειξη πιστοποιητικού covid19). Κάθε αθλητής που θα προσέρχεται στην γραμματεία του αγώνα, θα υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης και όσων σχετίζονται με αυτήν  για οποιαδήποτε ευθύνη από τυχόν νόσηση τους με covid19, μετά ή κατά την διάρκεια αυτής.