15ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου
«Άρμα Πάρνηθας»
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Δύο διαδρομές: 10χλμ. για νέους αθλητές και 16 χλμ. νέα διαδρομή στο καταπράσινο δάσος της δυτ.Πάρνηθας

Υποβολή δηλώσεων συμμετοχής μέχρι τις 19/10/23 ώρα 14:00
Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για 15η συνεχή χρονιά, τον καθιερωμένο αγώνα ορεινού δρόμου «Άρμα Πάρνηθας».

Η ετήσια συνάντηση των φίλων του ορεινού τρεξίματος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο πανέμορφο δάσος της Δυτικής Πάρνηθας που η φωτιά δεν το άγγιξε.

Ο αγώνας απευθύνεται τόσο σε έμπειρους δρομείς όσο και σε νέους αθλητές, αφού δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 2 διαδρομές, 16χλμ. ή 10χλμ. αντίστοιχα.
• Η μικρή διαδρομή, είναι μήκους 10 χλμ. (από τα οποία 2,5χλμ. σε μονοπάτι) με 300 μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή αυτή απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους δρομείς που θέλουν να συμμετάσχουν και να τρέξουν στην δασωμένη Δυτική Πάρνηθα.
• Η μεγάλη διαδρομή εκτείνεται σε μήκος 16 χλμ. με 730 περίπου μέτρα αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς και κινείται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς της Δυτικής Πάρνηθας, περνά δίπλα από τη χαρακτηριστική ορθοπλαγιά «Άρμα», η έδωσε και την ονομασία του αγώνα λόγω της άγριας ομορφιάς της και της ιστορικής της σημασίας από την αρχαιότητα, με το βωμό του Σημαλαίου Διός να αναφέρεται ότι υπήρχε στην κορυφή του. Περνά από ορειβατικά μονοπάτια, ρυάκια και δασικούς δρόμους που συναντούν σημεία με φυσική και ιστορική σημασία για την περιοχή και εξ ολοκλήρου σε περιοχή δασωμένη, η οποία σώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2023.

Η αφετηρία και ο τερματισμός και των δύο διαδρομών είναι οι Πηγές της Αρχαίας Φυλής.
Η εκκίνηση είναι κοινή και θα δοθεί στις 09:30.
Ο αγώνας λήγει 3:30 ώρες μετά την εκκίνηση και σταματά η χρονομέτρηση.

Στον αγώνα μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος/η, ενήλικας δρομέας, με καλή φυσική κατάσταση. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα. Οι δρομείς θα πρέπει έχουν μελετήσει τον χάρτη της διαδρομής στην οποία επιθυμούν να συμμετέχουν, το υψομετρικό του προφίλ, να λάβουν υπόψη τους τις δυσκολίες, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να έχουν κάνει πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Καλό είναι να έχουν συμβουλευτεί το δελτίο καιρού την προηγούμενη ημέρα, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι σε ότι αφορά ρουχισμό, εξοπλισμό ή επιπλέον νερό.


Οι ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ των δρομέων βρίσκονται στις εξής χιλιομετρικές αποστάσεις από την αφετηρία:
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: α) έξοδος μονοπατιού Αποστόλη 4,7ο χλμ., β) Πηγή Γκούρας 9,7ο χλμ., γ) διασταύρωση προς Καραμανλή 11,9ο χλμ.
ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: α) έξοδος μονοπατιού Αποστόλη 4,7 χλμ., β) Κλημέντι 7χλμ.


Οι Δηλώσεις Συμμετοχής των δρομέων γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέχρι τις 19/10/2023 και ώρα 14:00
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 400 δρομείς.
Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ (για την κάλυψη των εξόδων της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης) με καταβολή του ποσού ή κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, τα στοιχεία του οποίου δίδονται κατά την διάρκεια υποβολής της ηλεκτρονικής εγγραφής. Η εγγραφή θεωρείται ολοκληρωμένη και έγκυρη μόνο μετά την ορθή συμπλήρωση της αίτησης και την κατάθεση του ποσού συμμετοχής με κάρτα ή στην τράπεζα εντός 2 ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Ο δρομέας θα ενημερώνεται με σχετικό e-mail επιβεβαίωσης.

Η παραλαβή των πακέτων συμμετοχής (αριθμός - chip χρονομέτρησης κλπ.) θα γίνεται από το γραφείο του Συλλόγου Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής από την Παρασκευή 20/10/23 ώρα 13:00 μέχρι στις 21:00 και το Σάββατο 21/10/23 από 10:00 – 14:00 με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.
Ειδικά σε αυτό τον αγώνα όσοι δρομείς δεν προλάβουν να πάρουν τους αριθμούς και τα τσιπ από το γραφείο θα πρέπει να έρθουν στην αφετηρία του αγώνα στις Πηγές Φυλής στις 07:30 το πρωί για να τα παραλάβουν την ημέρα του αγώνα.

Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης (άνδρες/ γυναίκες) ανά διαδρομή, καθώς και αναμνηστικά συμμετοχής. Επίσης θα δημοσιευτούν αποτελέσματα με σειρά κατάταξης για τους δρομείς των δύο διαδρομών για τις εξής ηλικιακές κατηγορίες:
ΑΝΔΡΕΣ: έως 30 ετών, 31-44 ετών, 45-55 ετών, άνω των 56 ετών.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ: έως 39 ετών, άνω των 40 ετών.
Απονομή 10χλμ.: 11.00
Απονομή 16χλμ.: 12.30
Η έγκαιρη υποβολή της δήλωσης συμμετοχής διευκολύνει την Oργανωτική Επιτροπή.


Διοργάνωση:
Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής
Εκκίνηση και τερματισμός: Πηγές Αρχαίας Φυλής (κοντά στο αρχαίο Φρούριο Φυλής, 10ο χλμ. επαρχιακής οδού Φυλής- Δερβενοχωρίων). Κυκλικές Διαδρομές.
Ώρα εκκίνησης: 09:30
Υπεύθυνη αγώνα - Γενικές Πληροφορίες: Ζωή Παπαευθυμίου, τηλ.: 6944258405
Πληροφορίες αγώνα: www.armaparnithas.gr
Δηλώσεις υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 19/10/23 ώρα 14:00