Οδηγίες πρόσβασης στο σημείο εκκίνησης / και για τις 2 διαδρομές

Α. Από την Αθήνα, βγαίνοντας στο τέλος της οδού Λιοσίων (Τρείς Γέφυρες), στρίβετε δεξιά με κατεύθυνση προς Αγ. Αναργύρους και συνεχίζετε όλο ευθεία στη λεωφόρο Φυλής (πρώην Χασιάς). Μετά το Καματερό, θα συναντήσετε ανισόπεδο κόμβο όπου πρέπει να περάσετε από κάτω για να σας οδηγήσει στο σημείο όπου η λεωφόρος Φυλής συναντά την έξοδο 6 της Αττικής Οδού. Συνεχίζετε ακολουθώντας τις οδηγίες τη επόμενης παραγράφου.

Β. Βγαίνοντας από Αττική Οδό (Έξοδος 6, Φυλή - Άνω Λιόσια), οδηγείτε προς στην κατεύθυνση προς Φυλή χωρίς να στρίψετε πουθενά με την Πάρνηθα θα φαίνεται στο βάθος. Βρίσκεστε στη Λεωφόρο Φυλής.
Μετά από 500 μ. περίπου θα βρείτε μια στρογγυλή πλατεία και βγαίνετε στη 4η έξοδο (δηλ. στην ευθεία του δρόμου που κινείστε ήδη).
Ο δρόμος αυτός (Λεωφόρος Φυλής) σας οδηγεί μετά από 5 χιλιόμετρα περίπου, στο κέντρο του τοπικού διαμερίσματος Φυλής του Καλικρατικού Δήμου Φυλής.
Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες δεξιά και αριστερά και χαρακτηριστικό πλακόστρωτο οδόστρωμα.
Συνεχίζετε ευθεία και αφού βγείτε από τη Φυλή φτάνετε στο σημείο "Ελιγμός", όπου υπάρχει φαρδιά διασταύρωση δύο κατευθύνσεων. Δεν ακολουθείτε τη δεξιά κατεύθυνση που οδηγεί προς Μονή Κλειστών αλλά την αριστερή προς Δερβενοχώρια. Μετά από περίπου 7 χιλιόμετρα συναντάτε στο αριστερό σας χέρι, ένα ξύλινο σπιτάκι του Δασαρχείου και αμέσως στα δεξιά σας, δρόμο (άσφαλτο) που μετά από 500 μέτρα σας οδηγεί στις Πηγές Φυλής (σημείο εκκίνησης/τερματισμού).


Συνολική απόσταση από την έξοδο της Αττικής Οδού: περίπου 15 χιλιόμετρα.