ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΡΟΜΟΥ «ΑΡΜΑ ΠΑΡΝΗΘΑΣ»

ΑΡΘΡΟ 1Ο

εκκίνηση θα δοθεί από τη θέση «Πηγές Αρχαίας Φυλής» (κοντά στη διασταύρωση  του επαρχιακού δρόμου Φυλή – Δερβενοχώρια) ως εξής:

Αγώνας 17χλμ. εκκίνηση του αγώνα των 17χλμ. είναι  στις 09:00

Αγώνας 10χλμ.:εκκίνηση του αγώνα των 10χλμ. είναι  στις 09:30

Ο τερματισμός είναι στην ίδια θέση και οι διαδρομές του αγώνα είναι κυκλικές.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται από τις 07:30 έως τις 09:00 από τη Γραμματεία στις Πηγές Αρχαίας Φυλής. Οι αθλητές θα πρέπει να φτάνουν στο σημείο παραλαβής του αριθμού τους έγκαιρα και να φέρουν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 2Ο

Τον τελευταίο αθλητή ακολουθεί ομάδα, η οποία θα παρέχει οδηγίες, τις οποίες οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν. Ο αθλητής θα πρέπει να μελετήσει τον χάρτη της διαδρομής και ειδικά το υψομετρικό προφίλ. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζει τα σημεία υδροδοσίας για να υπολογίσει αν χρειάζεται να έχει δικά του υγρά. Θα λειτουργούν τρεις (3) ενδιάμεσοι σταθμοί υποστήριξης και υδροδοσίας, για την διαδρομή των 17 χλμ. και δύο (2) ενδιάμεσοι σταθμοί για την διαδρομή των 10 χλμ. Οι αθλητές θα πρέπει να συμβουλευτούν το δελτίο καιρού, μια μέρα πριν τον αγώνα, ώστε να επιλέξουν τα κατάλληλα παπούτσια και τον ρουχισμό τους.

ΑΡΘΡΟ 3Ο

Στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος άτομα ηλικίας ανω των 16 χρόνων, ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα. Οι ανήλικοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους υποχρεωτικά τη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

ΑΡΘΡΟ 4Ο

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις οδηγίες των Υπεύθυνων που στελεχώνουν τους Σταθμούς και να ακολουθούν τη σηματοδοτημένη διαδρομή. Αν ένας αθλητής χάσει κάποιο σημείο της διαδρομής πάντα επιστρέφει πίσω μέχρι να βρεθεί εντός της σωστής διαδρομής.

ΑΡΘΡΟ 5Ο

Οι αθλητές θα πρέπει να δείχνουν σεβασμό στους συναθλητές τους, να μην σπρώχνονται σε στενά σημεία και να κάνουν χώρο αν κάποιος θέλει να τους προσπεράσει. Αν κάποιος τραυματιστεί ή πάρει λάθος δρόμο τον βοηθάμε και αναφέρουμε τον τραυματισμό στον επόμενο σταθμό που θα συναντήσουμε.

ΑΡΘΡΟ 6 Ο

Κανένας αθλητής δεν εγκαταλείπει τον αγώνα χωρίς να ενημερώσει πρώτα αυτοπροσώπως τη Γραμματεία ή τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται στους καθορισμένους Σταθμούς κατά μήκος των διαδρομών του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 7Ο

Οι αθλητές θα πρέπει να σεβαστούν το περιβάλλον και να μην πετάνε συσκευασίες υγρών και τροφίμων στο δάσος, εκτός των σταθμών υδροδοσίας.

ΑΡΘΡΟ 8Ο

Αθλοθετούνται έξι (6) κύπελλα ανά αγώνα και ανά κατηγορία (άνδρες – γυναίκες) για τους νικητές. Οι υπόλοιποι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικά συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ 9Ο

Η απονομή των «επάθλων» στους νικητές θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο θέατρο Πηγών Αρχαίας Φυλής.

Ώρα Απονομών 10 χλμ.: 11:00

Ώρα Απονομών 17 χλμ.: 12:30

ΑΡΘΡΟ 10Ο

Καθιερώνονται ηλικιακές κατηγορίες και στις 2 διαδρομές. Άνδρες: έως 30 ετών, 31-44 ετών, 45-55 ετών, και 56 και άνω. Γυναίκες: έως 39 ετών, 40 και άνω.

ΑΡΘΡΟ 11Ο

Ο Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας» πραγματοποιείται την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωμα ο διοργανωτής και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα να αποφασίσουν την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση, το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς.

ΑΡΘΡΟ 12Ο

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση Παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον της διοργάνωσης για τυχόν σωματική βλάβη, από οποιαδήποτε αιτία στη διάρκεια του αγώνα ή αμέσως μετά από το τέλος του. Αποδέχονται και συναινούν επίσης την ελεύθερη χρήση του ονόματος / εικόνας τους από τα ΜΜΕ, τους διοργανωτές, και τους χορηγούς της διοργάνωσης για προωθητικούς λόγους